Raadsverslag 29 & 30 maart 2022

Tijdens afscheid gemeenteraad drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Mijdrecht – Voorafgaand aan de vergadering op 29 maart in de raadszaal van het gemeentehuis memoreerde burgemeester Maarten Divendal het overlijden van oud burgemeester Annette van der Most-de Ridder van de voormalige gemeente Abcoude.

Tijdens de afscheidsvergadering van de gemeenteraad werd afscheid genomen van 14 van de 27 raadsleden die niet verkozen waren, dan wel te kennen hadden gegeven te stoppen met het raadslidmaatschap. Drie raadsleden, Ester Grondijs PvdA/GL, Joris Kneppers Lijst 8 kernen en Anco Goldhoorn Ronde Venen Belang, kregen een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Maarten Divendal. De onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, wordt uitgereikt bij het afscheid van een raadslid, wanneer deze tenminste 12 jaar lid van de gemeenteraad is geweest.

De installatie van de nieuwe gemeenteraad op 30 maart, eveneens in het gemeentehuis, werd door burgemeester Divendal verricht ten overstaan van een ruime belangstelling van familie en vrienden van de nieuwe raadsleden. Door het afleggen van de eed of gelofte werd ieder raadslid in zijn of haar ambt beëdigd. Na het afronden van de installatie werd door de informateur, mevrouw Barendse, uitleg gegeven over haar rapport van onderzoek naar de mogelijke coalitiepartners met de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens het daarop volgende debat kon de nieuwe raad vragen stellen aan de informateur over haar rapport.