Maarten Divendal voor 6 jaar herbenoemd als burgemeester van De Ronde Venen

Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters & burgemeester Maarten Divendal

Mijdrecht – Tijdens een buitengewone raadsvergadering op 23 november 2023 heeft de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters, burgemeester Maarten Divendal herbenoemd voor een periode van 6 jaar als burgemeester van De Ronde Venen. In aanwezigheid van familie, genodigden, vrijwel de voltallige gemeenteraad en ambtenaren van de gemeente werd door de Commissaris van de Koning de gelofte afgenomen. Ook collega burgemeesters uit omliggende gemeenten waren uitgenodigd.

Vriendin van Sint met “pensioen”

Toen 60 jaar geleden de heren Gerard Kemp, Cor van Schaik en Fred de Breij het ontvangstcomité van Sint Nicolaas, vormde in Abcoude en Baambrugge, kwam daar natuurlijk ook de vrouw van Fred,  Janny de Breij-Verhaar bij helpen. Want als de Sint en zijn Pieten in Nederland zijn, kan hij best wat hulp gebruiken. Van een knoop aanzetten tot even een hapje, niets was voor Janny een probleem. De Sint kon altijd op haar steun rekenen, maar na 60 jaar vind Janny het welletjes. En gaat zij lekker van haar “pensioen” genieten. Met lovende woorden van burgemeester Divendal en Jos Kemp, de zoon van Gerard, is Janny even in het zonnetje gezet in de aanwezigheid van de Sint en Pieten, waarbij bijzondere waardering is uitgesproken voor de lange tijd waarin Janny zorg gedragen heeft voor de kleding en overige hand en spandiensten.

Zonnig ontvangst in Baambrugge

Zaterdag 25 november kwam de Sint met zijn Pieten aan in een zonnig Baambrugge, waar hij door vele vrolijke kinderen werd opgewacht. Na het ontvangst van burgemeester Divendal, ging de Sint met de koets richting het dorpshuis “De Vijf Bogen”, waar de kinderen de Sint allemaal een handje mochten geven en natuurlijk een zakje pepernoten voor thuis meekregen. Later in de middag kwam de Sint ook aan in Abcoude waar, na de “balkonscene” de Sint begeleidt door de Abcouder Harmonie door het dorp naar het Piet Mondriaangebouw ging, om ook daar de kinderen te begroeten. Bij beide locaties lieten de leerlingen van dansstudio Sundance hun talenten zien bij het entree van de Sint.

Klik hier voor de fotoserie: Baambrugge

Klik hier voor de fotoserie: Abcoude

Goed loopweer  bij De Ronde Venen Marathon

Voor aanvang van de marathon was het al vroeg druk in Abcoude. De duofietsers van de marathon stelden zich vast op aan de Molenweg en op het Raadhuisplein was het wachten op het startschot waarmee ook de lopers konden beginnen. Het weer was perfect, al heeft de regen de dagen ervoor wel de nodige plassen en modderpoeltjes achtergelaten op de route van de marathon. Na de start van de marathon werd er even ruimte geboden aan de kinderen van de minimarathon, waarna ook de 10 kilometer van start ging. Kijk voor de uitslagen op: derondevenenmarathon.nl

115 deelnemertjes aan start

Tijdens “De Ronde Venen Marathon” op zondag 19 november mochten ook de allerkleinsten aan de start verschijnen. In 4 leeftijdscategorieën werd er zo hard mogelijk 1 of 2 rondes om “het Schapenweitje” gelopen. Aangemoedigd door de toeschouwers en hier en daar een beetje geholpen door een ouder. De Plus Koot Mini marathon is initiatief van Atletiek Abcoude wat ieder jaar op meer deelnemers kan rekenen. Uit handen van kinderburgemeester Vera Hageman ontvingen de kinderen de bekers onder toeziend oog van burgemeester Divendal.

Klik hier voor de fotoserie:

“Hollands genieten”

Zaterdagavond 11 november was de zaal van het Piet Mondriaangebouw al snel helemaal vol met donateurs en belangstellenden voor het Najaarsconcert van de Abcouder Harmonie. Een avond die begon met afwisselende ritmes van de slagwerkgroep. Moeilijk om bij stil te blijven zitten. Na de pauze was het de beurt aan het orkest wat “Hollandse hits” bracht. Zo werd er onder meer een voorproefje gegeven voor het concert wat op 13 april 2024 zal plaatsvinden met Michelle van Hautem: “Shaffy & Brass”. Maar ook waren er medleys van Rob de Nijs, Doe Maar en Guus Meeuwis te horen. Dirigent Elivera van Sloten moedigde het publiek aan vooral mee te zingen. De slagwerkgroep stond onder leiding van Maarten Rongen. De avond werd gezamenlijk afgesloten met een muziekstuk geschonken door Maryan Hess en Cor Burggraaf omdat Maryan 60 jaar muziek maakt en Cor 60 jaar lid is van de Abcouder harmonie.

Klik hier voor de fotoserie:

   

Abcoude decor spannende Halloweentocht

Vrijdagavond 3 november was het centrum van Abcoude het decor voor een spannend Halloweenverhaal. De start van het verhaal werd verteld op een podium aan ’t Markvelt, daarna werden de bezoekers verdeeld over verschillende groepen met ieder een eigen kleurtje. De gidsen gingen de deelnemers voor naar een andere plek in het dorp waar het verhaal verder ging en gezamenlijk gepuzzeld werd op de oplossing. Want wie was nou de moordenaar?

Op ’t Markveld, in de tuin van de Eendracht, bij de Dorpskerk en in het Hugo de Vriespark was het genieten van het verhaal wat gespeeld en gedanst werd door de leerlingen van Jeugdtheaterschool Abcoude, onder leiding van Marjolein Macrander, Balletschool Abcoude onder leiding van Linda van Nimwegen en de dansschool onder leiding van Karin Dieters. Er kon gelukkig gerekend worden op ondersteuning van Pandergroep Scouting en heel veel vrijwilligers om de grote groep belangstellenden allemaal in goede banen te leiden.  Dit jaar was Elisabeth van Zuylen naar Abcoude terug gekeerd om haar moordenaar te vinden, want zij was al lang overleden, maar haar moordenaar heeft altijd vrij rond kunnen lopen en daardoor had zij geen rust. De kinderen genoten zichtbaar van dit spannende verhaal, compleet met natuurlijk een schurk en ook een heks die een vloek uitgesproken had.  Erg leuk om te zien dat de kinderen en menig ouder zich ook in stijl hadden uitgedost. Ook twee ondernemers hadden de deuren geopend en deden zeer enthousiast mee, de ene verkleed als heks daagde de kinderen uit om vooral lekker een snoepje te pakken, terwijl een paar deuren verder de kinderen aangemoedigd werden om “levenselixer” (limonade) uit een spuitje te drinken. De grote kracht achter deze avond is Marjolein Macrander. Vol trots keek ze naar de enorme groep bezoekers, ruim 1000 mensen zijn de schattingen. “Fantastische avond, heel veel uren, lobbyen, vrijwilligers vragen en natuurlijk met al die kinderen repeteren voor zo’n geweldige avond! Gelukkig hebben we het weer mee, het is droog en de wind geeft het extra sfeer”. Zeer terecht liep Marjolein trots rond tussen de verschillende podia. Met grote dank aan alle vrijwilligers en ondersteuners is de avond mogelijk gemaakt, maar meer steun, ook financieel, kan de “Muze van Abcoude” goed gebruiken. Want ondanks dat het deze avond vooral genieten was, het creatieve brein van marjolein zit alweer vol met nieuwe prachtige projecten. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of donateur, neem dan een kijkje op: https://www.demuzevanabcoude.com/

Klik hier voor de fotoserie: