Sinterklaas intocht Baambrugge – Abcoude

Zaterdag 23 november was het dan zover voor de kinderen in Baambrugge en Abcoude. De Sint en zijn Pieten kwamen aan. Een beetje anders dan normaal, want de boot van Sint was dit jaar een maatje kleiner. Ondanks de naam van de boot “Stout”,  kwam alles toch goed. Voor het overvaren van de Pieten kreeg de Sint hulp van Pandergroep Scouting. Vanwege het vele water in de omgeving van beide dorpen vond de Paardenpiet het niet verstandig als Ozosnel, het paard van Sint meeging. Vermeend is dat Ozosnel koud watervrees heeft. De Sint heeft daarom door beide dorpen een heerlijke wandeling gemaakt. In Baambrugge was ook Kinderburgemeester Fabriz Kalse aanwezig om de Sint en zijn Pieten welkom te heten.  In Abcoude werd de Sint ook door burgemeester Divendal welkom geheten. De danspieten van Sundance verzorgden in beide dorpen een spetterend optreden en uiteraard werd de Sint binnengehaald en tijdens de wandelingen begeleid door de Abcouder Harmonie. De harmonie had zich speciaal voor het onthaal van de Sint in een nieuw jasje gehesen. Na de rondgang in beide dorpen was er even tijd voor de kinderen voor een persoonlijke ontmoeting met de Sint, en dat was soms best spannend. En natuurlijk beloofde de Sint dat de kinderen de schone mochten zetten.

  

Klik hier voor de fotoserie Intocht Baambrugge:

Klik hier voor de fotoserie Intocht Abcoude:

De Ronde Venen Marathon bijzonder en vertederend

Zondag 17 november werd de Ronde Venen marathon weer gelopen. Om 10.00 startte de duolopers en de individuen aan de marathon. Met fris maar prachtig weer werd het een mooie loop door de verschillende delen  van de gemeente. De lopers genoten er volop van. Na de start was het in Abcoude tijd voor wat kortere afstanden en jongere lopers maar er werd fanatiek gestreden. Op initiatief van Michiel Hulleman, de eerste DRV Marathon winnaar uit 2017, werd de mini marathon gelopen. Deelnemen kon tot maximaal 12 jaar en de jongste categorie was die van tot 5 jaar. Het publiek klapte naar hartenlust voor al die kleine beentjes. Menig ouder rende een stukje mee om aan te moedigen.  Bij de marathon en de 10 kilometer werden weer persoonlijke records gebroken en mooie prestaties neergezet, zoals een loper die voor de 100ste keer een marathon liep. Van burgemeester Divendal kreeg deze loper zijn medaille omgehangen. De loper had heel toepasselijk het startnummer 100. Alle uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl Meer informatie over atletiek voor jongeren en de uitslag van de minimarathon: atletiekabcoude.nl

  

Klik hier voor de fotoserie:

Barok, romantiek en modern

Zaterdag 16 november was het najaarsconcert van de Koninklijk Onderscheiden Abcouder Harmonie. De slagwerkgroep opende op originele wijze de avond. Van verschillende locaties liepen de slagwerkers het podium op en begonnen zonder dirigent Maarten Rongen te spelen. Maar ook de dirigent kwam aangewandeld. Daarna was er even tijd voor een kort intermezzo van 10 muzikanten in spé. Bij een naschoolse activiteit konden leerlingen van de basisscholen in Abcoude kennis maken met slagwerk. Samen ritmes spelen, muziek maken en natuurlijk ook lol hebben, daar gaat het om. Het project onder leiding van Chris Elandt en Kevin Bon had veel aandacht en helaas kon niet iedereen meedoen, maar komt er zeker een vervolg. De 10 kinderen die wel geluk hadden mochten deze avond laten zien waar ze 10 weken voor geleerd hadden. 3 van de leerlingen hebben de smaak te pakken en stromen door naar de lessen van de harmonie. Ook het leerlingenorkest onder leiding van Danieke Faber liet horen wat er allemaal al geleerd is. Het harmonie orkest sloot de avond af en nam, onder leiding van Elivera van Sloten, het publiek mee op een muzikale reis van Barok, naar romantische muziek en eindigde modern met onder andere een medley van Mamma Mia! Voorzitter Paul Huygen bedankte de vele vrijwilligers en donateurs en kondigde vast aan dat volgend jaar een bijzonder jaar wordt want dan bestaat de Abcouder Harmonie 120 jaar.

  

klik hier voor de fotoserie:

Halloween

Vrijdagavond 1 november was het weer tijd om te griezelen in het centrum van Abcoude. Voor de 5de keer organiseerde de Muze van Abcoude een echte Halloweentocht. Het verhaal werd gestart door Professor Schimmelpenninck, een astronoom. Op 9 april 1940 was de professor getuige van Buitenaards leven. De geheime dienst vond dat zo interessant dat ze  van de professor alles wilden weten en hebben. Uiteindelijk maakte dat de professor gek en werd deze zelfs vermoord.  Bij verschillende podia speelden de jeugdige acteurs een stukje van het verhaal. Onderweg kon men echt griezelen in het Hugo de Vriespark en genieten van dans intermezzo’s van Sundance. De gidsen van Scouting Pandergroep zorgde er voor dat de mensen op tijd bij de podia waren zodat men het verhaal goed kon volgen. Het bleef nog lang onrustig in Abcoude. Maar Marjolein Macrander en Linda van Nimwegen hebben weer een fantastisch evenement neergezet.

  

Klik hier voor de fotoserie: