Behoorlijk BeKOORlijk

Zaterdag 21 mei werd er in de Dorpskerk van Abcoude voor de 7e keer het korenfestival gehouden. Veel koren uit de regio deden mee. Voor de luisteraars was er voor elk wat wils, van Kerk- tot poprepertoire en van smartlappen tot zeemansliederen. Het kwam allemaal voorbij en nodigde uit tot meezingen. De uitsmijter van de middag was het verrassingskoor wat een samensmelting bleek van het koor “De blonde Lokken” en Zeemanskoor “Ahoy” tot het Angstel en Geinkoor. Er werd nog even volop genoten van de vele bekende liederen.

Klik hier voor de fotoserie:

 

Sociaal wandelen

Vrijdagavond 20 mei werden de vier dagen wandelen afgesloten van de Avond 4 daagse in Abcoude. Wandelen is de afgelopen jaren populairder geworden en niets is leuker om met elkaar te wandelen, dus dat werd dan ook gedaan door de basisscholen uit Abcoude, Baambrugge en een school uit Amsterdam Zuidoost. De laatste meters vanaf het Van Doornplein terug naar de Hollandse kade werden de kinderen ondersteund door de muzikale klanken van de Abcoude Harmonie. Dat je extra goed bezig kan zijn tijdens het wandelen bewezen de leerlingen van OBS Piet Mondriaan, die het meeste zwerfafval onderweg verzamelden. Uit handen van Arie Fokker en Hans van Moerdijk ontvingen zij de “Sociaal Bokaal”.  Voor Hans extra speciaal, na ruim 25 jaar actief te zijn geweest in de organisatie was dit de laatste week dat hij volop aanwezig was. Al mag de organisatie altijd nog een beroep op hem doen.

Klik hier de fotoserie:

     

4 mei 2022 Vrijheid in verbondenheid
De herdenkingsdienst werd gehouden in de Dorpskerk in Baambrugge. De voorganger van de herdenking is dominee Jerrit Vellenga. Herdacht werden alle mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. En ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. De ontwikkelingen in Oekraïne maken pijnlijk duidelijk hoe belangrijk en kwetsbaar het begrip
vrijheid is. Ook de COVID-19-pandemie heeft laten zien wat vrijheid, op een andere manier, betekent.

Wim Stam (CU-SGP) en Willem van Schaick (CDA) legden namens de gemeente De Ronde Venen een krans bij het monument. De leerlingen van de Ichthusschool en de Pandergroep Scouting Abcoude legden bloemen neer, de Oranjevereniging Baambrugge, Stichting Feestelijkheden Abcoude en ANBO/OBV legden allen een krans.

De Abcouder harmonie bracht stemmige muziek in de Kerk en bracht het “Wilhelmus” bij het monument. De tamboers van de Abcouder harmonie gingen met omfloerste trom voor in de stille tocht.

    

Klik hier voor de fotoserie: