Stemmige noten en hoog tempo

Zondagmiddag 20 maart was er in de Dorpskerk van Abcoude, het Groot Huisconcert, georganiseerd door de Kulturele Stichting Abcoude- Baambrugge. Zowel in samenspel als apart, brachten  de slagwerkgroep en het harmonieorkest van de Abcouder Harmonie, een aantal muziekstukken ten gehore. Van stemmig, perfect in de ambiance van de kerk, tot lekker ritmisch en modern. Heerlijk om weer zo met elkaar van muziek te kunnen genieten.

  

Klik hier voor de fotoserie:

Gastles “Na de Oorlog” bezocht door wethouder van Uden

Vorige week dinsdag 15 maart bracht wethouder Cees van Uden samen met medewerker van de gemeente  de heer Peter Hoogenboom, een bezoek aan groep 8 van de CNS in Abcoude. Cees van Uden wilde graag een gastles van John Melkman van “Na de Oorlog” bij wonen. John Melkman verteld een onroerend verhaal over hoe zijn ouders de 2de Wereldoorlog hebben doorstaan. Behalve foto’s neemt John ook altijd een stoeltje mee, een tastbare aandenken uit de oorlogsperiode van zijn ouders. Het is heel herkenbaar nu er in deze periode een oorlog tussen Oekraïne en Rusland gaande is waar mensen ook vluchten en alles moeten achterlaten. Cees van Uden reageerde na de gastles: ’“Het verhaal dat John Melkman vertelde maakte veel indruk. De leerlingen waren ontzettend geïnteresseerd. Juist door wat er nu in Oekraïne gebeurt ervaren we het belang van vrede en vrijheid om te zijn wie je bent.”

Inzameling Roemenië comité voor Oekraïne groot succes

Abcoude – De inzamelings actie die het Roemenië comité Abcoude afgelopen zaterdag 12 maart hield in Abcoude en Baambrugge voor de hulpverlening aan vluchtelingen uit Oekraïne in Roemenië en Moldavië, is een groot succes geworden.

Bij aankomst op ‘t Markvelt stonden daar al mensen te wachten om hun bijdrage aan de inzameling af te geven. Binnen korte tijd was de bus al voor ruim de helft gevuld met volwassenen kleding, kinderkleding, schoenen, houdbaar voedsel en producten voor de persoonlijke verzorging. Na afloop van de actie in Abcoude was het noodzakelijk om de bus deels leeg te maken bij de opslagcontainer om de inzameling in Baambrugge te kunnen laden. Het Roemenië comité wil alle gulle gevers in Abcoude, Baambrugge, maar ook uit Amsterdam en Utrecht hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Wij zorgen er voor dat alle ingeleverde goederen op korte termijn worden vervoerd naar Roemenië en Moldavië. Daarnaast begrepen wij dat de inzameling van de Dorpskerk in Abcoude voor de zojuist gearriveerde Oekraïners een groot succes is geweest.

Heel Baambrugge bakt

Zondagmiddag 13 maart werden er diverse lekkernijen geshowt en geproefd in “De Vijf Bogen”. Van oreotaarten tot madeleinecakejes en van zwanentaart tot merenque, het kwam allemaal voorbij. Van taarten met een thema zoals het klimaat, tot sierlijk en elegant. Voor de professionele juryleden Mireille en Hadewych een hele klus om een winnaar te kiezen.  Anna en Vincent gingen er met heerlijke merenguemonstertjes en de eerste plaats vandoor. Nummer 2 werd Tirza en Aram wed derde. Van de lekkernijen was niet veel meer over, want er is door iedereen heerlijk gesnoept en geproefd. Een middag die naar meer smaakt.

Nieuwe kinderburgemeesters benoemd

Wilnis – Voorafgaand aan de raadsvergadering in De Willistee op 10 maart 2022 zijn Lisa Rood en Brian Brocx beëdigd als nieuwe kinderburgemeester. Door het afleggen van de eed tegenover burgemeester Maarten Divendal en het ondertekenen van hun benoeming, aanvaardden zij het ambt van kinderburgemeester voor een periode van twee jaar. Onder applaus van de raadsleden kregen Lisa en Brian een mooi boeket bloemen uit handen van burgemeester Divendal. De ambtskettingen namen Lisa en Brian over van hun voorgangers Dorinthe van de Kraats en Fabriz Kalse.

Op 24 januari 2019 werden Dorinthe en Fabriz beëdigd als eerste kinderburgemeesters in De Ronde Venen voor een periode van 2 jaar. Echter, in 2021 werd door de gemeenteraad besloten hun ambtstermijn vanwege Corona met een jaar te verlengen. Dorinthe en Fabriz werden door burgemeester Maarten Divendal eveneens met een boeket bloemen bedankt voor de uitstekende vervulling van hun taak in de moeizame tijden van Corona.