Zwemmen voor ALS

26 juni gingen 8 dappere zwemmers het water in ter hoogte van de Punt in Baambrugge. de finish lag in Abcoude. Een zwemtocht van zo’n 3,5 kilometer. Begeleidt door suppers in het water en fietsers/wandelaars langs de kant om aan te moedigen, begonnen ze de tocht. Deze verliep redelijk snel en eigenlijk eerder dan verwacht kwam de zwemploeg aan in Abcoude, waar ze met luid gejuich en een applaus onthaald werden. Er werd niet zomaar gezwommen maar voor ALS.
(ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren.
ALS is progressief van aard, dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat.) De zwemmers hebben een mooi bedrag opgehaald van €2315,- Daar mogen de zwemmers bijzonder trots op zijn. Een knappe prestatie en mooi bedrag.

Klik hier voor de fotoserie:

Smaakt naar meer

Na twee jaar wachten was het dan zondag 19 juni echt tijd voor het Picknickconcert van de Abcouder harmonie op de idyllische locatie van de familie de Graaf aan de Meerweg in Abcoude. Het weer speelde mee en het werd gezellig druk op het erf. Het opleidingsorkest en harmonie orkest stonden onder leiding van Elivera van Sloten, voor de slagwerkgroep nam bestuurslid Niels Wever het woord, en gaf uitleg over de te spelen stukken. Van muziekstukken van Jacob de Haan tot medley van Whitney Houston, het kwam allemaal voorbij. De aanwezigen hadden lekker een kleedje bij zich en een aantal een goed gevulde picknickmand. Het was letterlijk genieten van de ambiance, de muziek en lekker buiten zijn. De familie de Graaf had zichtbaar hard gewerkt om ruimte te bieden aan muzikanten en publiek en was blij met de opkomst. Aan het einde van het concert gaf Astrid de Graaf dan ook aan: “Voor nu en voor nog eens! Dit smaakt naar meer!”.

Klik hier voor de fotoserie:

Heel de kerk bakt

Pinksterzondag was er na afloop van de dienst even een gezellig samenzijn bij de Dorpskerk van Abcoude. Er was een bakwedstrijd geweest en dat resulteerde in 7 zeer verschillende maar indrukwekkende taarten. Een vakkundige jury liet het zich smaken en koos drie prijswinnaars. De eerste prijs ging naar de taart met de naam “Cherry Spring”, gemaakt door Margrietha Bruins.  De tweede prijs was voor “in vuur en vlam” van Sanne Nagel en de derde prijs voor “Jan’s favorite” van Hanny vd Bosch-Feenstra. Na de prijsuitreiking was het voor alle aanwezigen tijd om eens zelf al dat lekkers te gaan proeven.

Klik hier voor de fotoserie: