Uitslag Lions-Rabo fietstocht spannender dan Eurovisie Songfestival

zondag  27 juni werd de 5e editie van de lions-Rabo Abcoude Baambrugge  fietstocht gereden.
De versoepeling van de coronamaatregelen, het prachtige weer én het vooruitzicht van een mooi sponsorbedrag voor je club waren aanleiding voor ruim 250 deelnemers om op de fiets te stappen voor 18 lokale clubs en verenigingen. Een recordaantal voor deze jubileumeditie.
Burgemeester Maarten Divendal deelde 18 checks uit met een totale waarde van 5.000 euro samen met Ugur Pekdemir, Directeur Rabobank Amstel en Vecht. Zowel burgemeester Divendal als de heer Pekdemir spraken de aanwezien even kort toe, waarbij de heer Pekdemir aangaf de uitslag spannender te vinden dan het Eurovisie Songfestival. In het najaar kunnen leden van de Rabo hun favoriete verenigingen weer steunen door op hen te stemmen tijdens het Rabobank Clubsupport. De prijsuitreiking vond plaats in Sporthuis Abcoude waar 2 vertegenwoordigers van de clubs voor bij aanwezig waren.  De overige deelnemers konden hier online getuigen van zijn via een Facebook live event van Lions Abcoude Baambrugge.
De hoogste bedragen, en daarmee de winnaars, zijn uitgereikt aan de Voedselbank en Tumult, beide met 43 deelnemers goed voor 840 euro per vereniging. Op de tweede plaats eindigde de Pandergroep Scouting (645 euro), gevolgd door de Harmonie (566 euro). De top vijf werd afgesloten met de OuderenBelangenVereniging (OBV) (4e plaats met 488 euro) en FC Abcoude (5e plaats met 391 euro).  De leden van de OBV hebben het traject niet per fiets maar per auto afgelegd. De volledige lijst met bedragen en wat sfeerbeelden van de fietstocht zijn terug te vinden op  www.lions-abcoude-baambrugge.nl

De organisatie van de fietstocht blikt tevreden terug op een geslaagde dag. De nieuwe president van Lionsclub Abcoude-Baambrugge, Brenda Stork: “Wat een opkomst dit jaar! In verband met corona hebben we afgelopen jaar niet kunnen fietsen en ook voor dit jaar was het spannend of het wel kon doorgaan. Maar het is allemaal goed gekomen en we zijn zeer tevreden met deze recordopkomst. De fietsers van jong tot oud hebben genoten van de drie routes die uitgezet waren. Heel fijn dat we als Lions zoveel clubs hebben kunnen helpen, dankzij de gulle sponsorbijdrage van Rabobank Amstel en Vecht. We willen alle fietsdeelnemers, vrijwilligers, de Mobiele Fietsenmaker en medesponsor Plus Koot Abcoude hartelijk bedanken.

Sander Koot van Plus Abcoude liet de organisatie nog weten dat er dit najaar een grote clubactie wordt georganiseerd. Onder het mom van Spaar je Club Gezond is er maar liefst 20.000 euro te verdelen over de lokale clubs. Klanten bepalen door middel van te sparen vouchers welk deel van het totaalbedrag aan hun club of vereniging in Abcoude of Baambrugge toekomt.

60 jaar getrouwd

Donderdag 10 juni bezocht burgemeester Divendal het 60 jarig bruidspaar Ouwehand-Cremer in Abcoude. Het echtpaar ontmoette elkaar bij de jeugdkerk. Beiden zijn geboren in Amsterdam. Na hun huwelijk zijn ze in Abcoude komen wonen. Meneer Ouwehand heeft onder andere bij het gemeentelijk vervoersbedrijf gewerkt. Tijdens zijn pensioen is hij actief in vrijwilligerswerk. Trots verteld hij dat hij mede oprichter is van de Volleybalvereniging in Abcoude en daar ook led gegeven heeft. Meneer Ouwehand tennist nog steeds en samen met zijn vrouw, zijn ze fanatieke bridgespelers. In deze periode spelen zij via het tablet. Maar kijken er naar uit gezellig weer naar de bridge avonden te gaan. Mevrouw Ouwehand speelt inmiddels geen tennis meer, maar heeft dit wel gedaan. Mevrouw heeft 12 jaar bij de schoenenwinkel van Gorlee gewerkt in de Stationstraat. Nu leest zij graag en dagelijks maken ze samen een wandeling. Beiden hebben jaren lang voor “Sand” post bezorgd.  Nu brengen ze al wandelend het OBV-magazine rond, zo maak je nog eens gezellig een praatje onderweg met mensen. Het echtpaar heeft 2 kinderen, er zijn 3 kleinkinderen. Veel bloemen en kaarten heeft het echtpaar ontvangen, waar ze erg blij mee zijn. Het echtpaar is nog heel vitaal en genieten nog iedere dag.

Burgemeester Divendal met echtpaar Ouwehand-Cremer