Feestelijk afscheid Juf Jeanette
Vrijdagmiddag 30 juni was het schoolplein van de Paulusschool in Abcoude vrolijk versierd.
Juf Jeanette gaat met pensioen en nam afscheid van haar (oud) leerlingen ouders en collega’s.
‘s Morgens was Jeanette thuis opgehaald om in een mooie open auto onder begeleiding van groep 8 op de fiets door een haag van ouders en kinderen die langs de route stonden naar school te rijden.
De ochtend stond helemaal in het feest van het afscheid. Sommige kinderen hadden in het afgelopen jaar goed gekeken wat Jeanette deed. Zo loopt Jeanette altijd op blote voeten door de school had verschillende diadeempjes in haar haar en was ze nogal eens iets kwijt, dit werd door de kinderen allemaal nagespeeld. De receptie aan het eind van de middag werd druk bezocht en er werden veel leuke herinneringen opgehaald. Jeanette blijft tot de grote vakantie nog aanwezig op school en gaat daarna van haar pensioen genieten.

   

Huisarts neemt afscheid

Astrid vd Linden & Nico Baden

Abcoude – Na 25 jaar als praktijkhouder en arts werkzaam te zijn geweest nam dokter Astrid van der Linden afscheid. Astrid kwam 25 jaar geleden bij Baden &Tamminga in de groepspraktijk werken. Nu is het tijd om te stoppen en andere dingen te gaan doen na deze lange periode en kijkt Astrid terug op mooie maar ook verdrietige periodes. Veel patiënten en collega’s waren donderdagmiddag 29 juni naar de tuin van de praktijk “Achter de Kerk” gekomen om Astrid te bedanken voor haar goede zorgen en haar gedag te zeggen.

Alle eendjes voor brandweer en verenigingen

Zondag 4 juni gingen bij de Hulksburg in Abcoude 6000 badeendjes te water voor de badeendenrace, georganiseerd door de Lions Abcoude-Baambrugge. Veel belangstellenden stonden langs de oever van de Angstel te kijken welk eendje zou gaan winnen. Nog niet gemakkelijk wat de eendjes “zwommen” tegen de stroming in, op weg geholpen door de Brandweer Abcoude. Er waren mooie prijzen te winnen, gesponsord door de ondernemers uit Abcoude en omgeving. Onder luid gejuich en aanmoediging van de drumband van de Abcouder harmonie kwam uiteindelijk een eendje van Laurens Geerlings als eerste over de finish waarmee hij de hoofdprijs won. Maar er waren meer “winnaars”, zo ontvangt de brandweer een mooie bedrag van € 5500,- wat besteedt gaat worden aan de nieuwe ontspanningsruimte van de nog nieuw te bouwen kazerne aan de Tombeweg. Daarnaast kon er 25% van het aankoopbedrag van een eendje besteedt worden aan 1 van de 15 deelnemende verenigingen of clubs, wat een totaalbedrag van € 3000,- opleverde wat onder deze verenigingen en clubs verdeeld zal worden. De volledige uitslagen zijn te lezen op: https://lions-abcoude-baambrugge.nl/

Klik hier voor de fotoserie: