60 jaar getrouwd

Maandagmiddag 24 februari bracht burgemeester Divendal een bezoek aan het echtpaar Rossino –  van Teeseling. Het echtpaar vierde een heugelijke dag, het echtpaar is 60 jaar getrouwd. Mevrouw is een geboren Abcoudse en de heer komt oorspronkelijk uit Sicilië en was waarschijnlijk de eerste Buitenlandse inwoner van Abcoude. Iets wat best moeilijk was in die tijd. Het echtpaar heeft elkaar tijdens een vakantie aan het Gardameer leren kennen en in 1959 is meneer naar Abcoude gekomen. Mevrouw heeft altijd bij een bank gewerkt en mag voor de hobby graag borduren. Meneer heeft altijd alles aangepakt en geen dag zonder werk gezeten. Als hobby’s heeft meneer geschilderd, wijn gemaakt, maar nog steeds fietst meneer graag. Het echtpaar heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. Maar helaas is de dochter overleden. Het echtpaar heeft de felicitaties mogen ontvangen van de Koning en de commissaris van de Koning. Het huwelijk is geven en nemen en blijven praten, en dan ben je zo 60 jaar getrouwd, zegt mevrouw Rossino- van Teeseling. Het echtpaar heeft een caravan op een vaste locatie en geniet ook samen nog van mooie fietstochten.

 

Jubileum “Ahoy”
Zondagmiddag 23 februari werd het jubileum van Zeemanskoor “Ahoy” gevierd in de Angstelborgh. De feestelijke uitvoering van liedjes die al 20 jaar in het repertoire zitten en nieuwe liedjes konden rekenen op veel belangstelling. De zaal in de Angstelborgh was helemaal vol met belangstellenden. Niet alleen om te luisteren, maar ook om gezellig mee te zingen. Het koor kan nog wel wat mannen gebruiken, dus mocht u belangstelling hebben meld u dan aan: https://www.zeemanskoorahoy.nl/

  

Bied Muziek!

Abcoude – Dit jaar bestaat de Koninklijk Onderscheiden Abcouder Harmonie 120 jaar, een bijzondere mijlpaal. De Abcouder Harmonie is natuurlijk onmisbaar in het dorp. Bij vele dorpse activiteiten in Abcoude en Baambrugge biedt de harmonie muzikale ondersteuning. Maar de harmonie kan ook ook steun gebruiken. Daarom wordt er in dit feestjaar in samenwerking met de Lions een veiling georganiseerd. Niet zomaar een veiling maar een muziekveiling. En daarvoor worden muziekinstrumenten gezocht. Dus begin dit jaar vroeg met de voorjaarsschoonmaak en neem een kijkje op uw zolder. Ligt daar misschien nog een trompet, fluit of trommel? Gebruikt u deze niet meer? Dan kunt u deze laten veilen. U kunt kiezen voor schenking aan de harmonie, waarbij de opbrengt ten goede komt aan de harmonie of delen in de opbrengst. Naast instrumenten voor de veiling mag u ook alles wat muziek draagt inleveren voor een muziekmarkt. Bladmuziek, dvd’s, cd’s of platen, als het maar om muziek gaat.  Op 2,3,9 en 10 maart kunt u van 19.30 uur tot 20.30 uur uw materiaal inleveren bij de harmonie in het Piet Mondriaangebouw, Broekzijdselaan 46 in Abcoude. Indien u een instrument inlevert voor de veiling maar deze niet wilt schenken, zijn de taxatiekosten € 25,- per item. Graag gepast betalen.Pinnen kan helaas niet. Noteer ook vast in de agenda 6 september. Want dan is de veiling. Vanaf 12.00 uur kunt u een kijkje komen nemen op de muziekmarkt en bij de veilingitems. Om 13.30 uur start de veiling. Mocht uw item niet geveild worden dan mag u deze na de veiling meteen weer mee naar huis nemen. Voor meer informatie: abcouderharmonie.nl

Café Chantant in teken van 75 jaar vrijheid

Abcoude – Zondag 9 februari ging de nieuwe voorstelling van Café Chantant in première. Na de vele enthousiaste reacties op de eerste voorstelling vorig jaar, werd het tijd voor een nieuw liedjesprogramma. “Happy Days” staat volledig in het teken van 75 jaar vrijheid. Met liedjes van toen en nu wordt er herdacht maar ook de vrijheid gevierd. Nummers als “ Over de muur”( Klein Orkest), “Imagine” ( John Lennon) en “We’ll meet again” (Vera Lynn) ontroerde het publiek zichtbaar. Maar de voorstelling heeft ook zeker vrolijke noten, zoals het nummer van de voorstelling “Happy days are here again” De voorstelling “Happy Days” is nog te zien: 8 maart in “De Vijf Bogen” Baambrugge en 22 maart in de Angstelborgh, Abcoude. Voor beide dagen is de aanvang 14.30 uur en de entree is € 7,-. Reserveren kan via demuzevanabcoude@gmail.com. Ook zal Café Chantant een kort optreden verzorgen tijdens Groot Huisconcert op 19 april en bij Bekoorlijk op 23 mei.  Het Café Chantant bestaat uit 11  (amateur-) zangers uit het dorp die worden begeleidt door muzikaal leider Stef van Dijk en basgitarist Paul Huygen. De regie en productie werden gedaan door Marjolein Macrander en Linda van Nimwegen.

Klik hier voor de fotoserie:

Dappere strijd

Vrijdag 24 januari werd er in de Kees Bonzaal in Abcoude het jaarlijkse scholen trefbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 gespeeld. Er werd dapper gestreden, dit keer door de meisjes en  over 14 dagen spelen de jongens tegen elkaar. De gelukkige winnaar was dit jaar de Paulusschool. Joke Broere heeft de bekers uitgereikt aan de captains van de ploegen.

Fanatieke wedstrijden trefbal

Abcoude – Vrijdag 7 februari werden  de schooltrefbal wedstrijden voor de jongens van de groepen 7 en 8 gespeeld. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er heel fanatiek gespeeld in de Kees Bonzaal. Aangevoerd door de klasgenoten, sommige voorzien van knuffels in schoolkleding, werd er gestreden voor de eerste plaats. Deze mooie plek werd gewonnen door de OBS  Piet Mondriaan. Ook nu werden de bekers uitgedeeld door Joke Broers.