De laatste donderdag in Augustus, de dag waar de hele feestweek om draait. Van oudsher de Paardenmarkt, tegenwoordig gaat het meer om de premiekeuring. Diverse paarden en pony’s zetten letterlijk het beste beentje voor om kans te maken op de titel “Bestgaand rijpaard of Rijpony”.

Inmiddels werd het in het centrum van Abcoude ook al vroeg gezellig, met dappere kinderen die de regen trotseerde en probeerden nog een zakcentje te verdienen voor de kermis met de verkoop van speelgoed bij de rommelmarkt. Bij het podium werd er door de allerkleinsten genoten van het optreden van de clown. De leerlingen van Sundance brachten een wervelend optreden en Cepajo deed oude tijden herleven aan het Kerkplein. Ouderwets swingen. Traditiegetrouw sloten “De Geinpiepers” de podiumoptredens af. Daarna werd het tijd op de paal richting het centrum te brengen voor het Paalklimmen. Uiteraard ook muzikaal omlijst door ‘De Geinpiepers”.

Bij het Paalklimmen gingen echte waaghalzen omhoog om te proberen een lekkere worst of reuze snoepspek uit de paal te halen.

Klik hier voor de fotoserie: Premiekeuring  *foto’s ingezonden

Klik hier voor de fotoserie: Rommelmarkt & Podium

Klik hier voor de fotoserie: Paalklimmen