Eindelijk weer Feestweek Abcoude

Na twee lange jaren wachten, weer volop genieten van diverse activiteiten en talloze tradities.

Kijk hier de foto’s per dag:

Ruim 65 jaar op de kermis!

Op de vooravond van de feestweek werden diverse vrijwilligers, door voorzitter Kees van Kats van de Stichting Feestelijkheden Abcoude, bedankt voor hun ondersteuning bij diverse activiteiten.  Ook werd even aandacht geschonken aan de familie Brouwer van de Oliebollenkraam en de familie Brouwer van de schiettent. Beide families zijn al heel wat jaren bekende gezichten op de kermis. Waarschijnlijk al zo’n 65 jaar, maar de exacte zekerheid is niet terug te vinden.

 

Familie Brouwer | oliebollenkraam
Familie brouwer | Schiettent

 

Klik hier voor de fotoserie:

Bekend gezicht neem afscheid

Op 31 augustus zal Arie Fokker, na de laatste 17 jaar van zijn carrière werkzaam te zijn geweest bij de gemeente De Ronde Venen,  afscheid nemen. Arie heeft de pensioengerechtigde leeftijd en gaat lekker samen met zijn vrouw Ans genieten. Beiden zullen wel actief blijven als vrijwilliger, want menig vereniging kan gewoon niet zonder ze. Wilt u Arie nog even gedag zeggen? Dan kan dat 31 augustus,  tijdens de normale openingstijden van de werf aan de Bovenkamp 15 in Abcoude. Op een later tijdstip zal de gemeente nog een afscheid voor genodigden organiseren.

Pracht en praal

Zondag 21 augustus kon er genoten worden van een heel ander kaliber auto’s. Waar het de dag ervoor nog ging om crossauto’s, waren nu de mooiste “pareltjes” uit de garages gehaald. 29 trotse eigenaren deden mee aan de 4e editie van ABC Oude Auto’s, opgezet door Monique van Oostveen. Bij restaurant Bon stonden alle auto’s opgesteld waar men even een kijkje kon nemen voordat de route werd uitgedeeld. De deelnemers hadden een mooie route voor de boeg van zo’n 70 kilometer, om uiteindelijk weer bij Bon aan te komen waar een heerlijk buffet voor de deelnemers klaarstond.

Klik hier voor de fotoserie:

    

Spectaculair genieten

Zaterdag 20 augustus kon er weer naar hartenlust gecrost worden tijdens de 48ste editie van de “Grand Prix van Abcoude”.  Op het land van Bart de Vries was weer een mooie baan uitgezet, met zo bleek lastige bochten, wat voor het publiek het nodige spektakel opleverde. Met 6 herengroepen, 2 damesgroepen en een jeugdgroep werden er meer dan genoeg manches gereden om lekker te kijken en te genieten. Het echte spektakel kwam van de sensatieklasse “Deze coureurs zijn niet bang voor een deukje meer of minder, het gaat dan ook niet om de snelheid, maar om de sensatie! De hoofdprijs gaat naar de coureur die de meeste en mooiste acties heeft gemaakt”, verteld voorzitter Aris de Waal al in het voorwoord van het programmaboekje. Het bleek geen woord teveel gezegd. De coureurs hebben het er allemaal goed vanaf gebracht, hun auto’s wat minder. Maar genieten was het zeker.  De organisatie kan vol trots terugkijken op deze editie van de Autocross. Kijk voor de uitslagen op: autocrossabcoude.nl/

Klik hier voor de fotoserie: