Tijdrun 5 en 10 km Baambrugge-Abcoude-Baambrugge

In het  weekend avn 29 en 30 augustus stonden zo’n  150 echte hardlopers te trappelen van ongeduld om eindelijk weer eens te kunnen hardlopen in wedstrijdvorm. Er zij  al veel wedstrijden  weg gevallen, zo ook veel regionale wedstrijden zoals de dorpslopen van Wilnis-De Waver-Baambrugge-Abcoude-Geinloop en dergelijke. De trainers van hardloopgroep Abcoude verzonnen een uniek concept en met toestemming van de gemeente de Ronde kreeg het plan vorm. Een tijdloop, te vergelijken met een tijdrit in het wielrennen, over 5 en 10 km werd er met tussenpozen van een minuut  gestart. Veel regionale lopers kwamen aan de start maar ook lopers uit Brabant, Zuid-Holland uit de provincie Utrecht waaronder ook toplopers en zelfs een kandidate voor de WK hardlopen. Ook het weer werkte mee, want op een klein buitje na bleef het droog met veel wind en dat hadden de lopers hele stukken mee in de rug. Dankzij de gastvrijheid van IJsclub Baambrugge en de sponsering van de herinneringsmedailles van clubsponsor Ariez van Arie Ligtvoet, TOF snacks uit Mijdrecht en boeken-kringloop.nl, sportprijzen van juwelier Nant Hartel uit Wilnis, de hulp van Pandergroep Scouting uit Abcoude en vele andere vrijwilligers werd dit een evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is.

de prijswinnaars zijn:
5 km heren; 5 km dames; 10 km heren ( o.v.) 10 km dames ( o.v )
1 Sven Polak 18.17 1 Vera Ligtenberg 1 Rene Wiering 34.04 1 Nesrine Leene 36.58
2 Jelle Miedema 18.27 2-Lydia Korrel-Andriessen 2 Anton Costeris 36.29 2 Nadia Hah Mohammed 45.09
3 Gijs van de Hurk 3-Astrid van den Brom 3 Pico de Jager 37.00 3 Christine Tanguy 46.32

  

Klik hier voor de fotoserie:

Kleine verrassing voor het dorp

Abcoude – Dat er geen feestweek is dit jaar, is wel duidelijk, maar dat betekend ook dat er voor de Abcouder Harmonie minder ‘straatoptredens” zijn dan normaal.  Er zijn er al meerdere gemist en ook de lampionoptocht ging dus niet door.  De tamboers van de Abcouder Harmonie lieten het er niet bij zitten en maakten dinsdagavond 25 augustus toch een rondtocht door het dorp. Uiteraard volgens de eisen en met goedkeuring van de gemeente. Het leverde veel positieve reacties op. Toch even een beetje sfeer in deze rare tijd.

  

Maandag 24 augustus heeft voorzitter Kees van Kats van de Stichting Feestelijkheden Abcoude het “Geen Feestweekboekje” aan burgemeester Divendal aangeboden. Door de Corona is er dit jaar geen feestweek maar het bestuur van de SFA heeft besloten om er toch aandacht aan te schenken en heeft een speciale editie van het feestweekboekje laten maken. Met verhalen over de feestweek door verschillende dorpsgenoten. In het boekje staan ook de vragen van de puzzeltocht die vanaf dinsdag 25 tot zaterdag 29 augustus door het hele dorp gelopen kan worden met het hele gezin. Op 2 september moeten de vragen zijn ingevuld en ingeleverd zijn. De puzzel staat ook op feestweekabcoude.nl en de antwoorden kunnen ook ingeleverd worden bij Electroworld Bunschoten en Firma Liefhebber of via puzzeltochtabcoude@gmail.com . Willem.Zwaard heeft wederom nog een keer de omslag getekend van dit bijzondere feestweekboekje.