Zeer succesvolle Koningsdag

Zowel in Baambrugge als Abcoude begon de dag vroeg. Waar in Baambrugge nog enkele bewoners gewekt werden door de vrolijke klanken van de Abcouder Harmonie tijdens de rondgang door het dorp, werd er in Abcoude al goed zaken gedaan tijdens de vrijmarkt.

Baambrugge:
Na de rondgang werden de dorpsgenoten welkom geheten door Rik Wever, voorzitter Oranjevereniging Baambrugge en burgemeester Divendal. “De zon schijnt altijd in Baambrugge” een tegeltjeswijsheid van “Ome” Cor van Schaik, benoemde de burgemeester in zijn speech. Na het “Wilhelmus” en een driewerf hoera voor de Koning kon de dag beginnen met leuke kinderspelen, Bingo voor de ouderen en veel gezelligheid om en bij “De Vijf Bogen”. ’s Middags mocht het traditionele “sjoelen”, natuurlijk niet ontbreken.

Abcoude:
Al vroeg waren alle plekjes op ’t Markvelt al bezet met jonge ondernemers die op verschillende manieren een zakcentje probeerden te verdienen. De start was koud, maar gelukkig werd het al heel snel druk en gezellig. Zeker toen de Abcouder Harmonie ook hier even enkele muziekstukken te gehore bracht. Midden op de Hoogstraat, in de gezellige drukte. De dag werd geopend door Kees van Kats, voorzitter van team SFA. Daarna kon er ook in Abcoude flink gestreden worden bij diverse spelactiviteiten, door jong en oud.

Al met al een heel geslaagde dag op beide dorpen.
Klik hier voor de fotoserie: Baambrugge
Klik hier voor de fotoserie: Abcoude