December_2018
!

Serieus Request Lifeline in Baambrugge

!
Zondag 23 december zouden de DJ’s Eva Koreman en Sander Hoogendoorn van 3FM naar Abcoude komen en Baambrugge. De DJ’s waren al ’s ochtends vroeg op pad gegaan om de route te gaan wandelen, maar alles zat tegen. Techniek viel uit, het regende en het was gewoon een zware dag voor het duo.

Ondertussen werd er zowel in Abcoude als Baambrugge op de DJ’s gewacht. Na diverse berichten met wisselende tijden was er toch een klein ploegje mensen bij elkaar in Baambrugge, waaronder burgemeester Divendal. 2 jongens, Simon Vellenkoop en Dayo Mur,  waren speciaal uit Weesp op de fiets naar Baambrugge gekomen om hun zakgeld te doneren. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat de DJ’s waarschijnlijk niet zouden komen.  Maar naast de jongens was er ook een wandelploeg die er al een aantal kilometers op hadden zitten die ook graag een cheque wilde overhandigen. Een redactieteam van 3FM kwam de groep ophalen en naar de DJ’s brengen die toen nog in Amsterdam Zuidoost waren. En ter plekke werd besloten de jongens uit Weesp ook mee te nemen zodat ze toch een donatie konden doen. De achtergebleven groep luisterde naar de uitzending via de telefoon van de Burgemeester en bleven de berichten binnen komen, ze komen wel, ze komen niet. Inmiddels kwamen er naar de Doorloper, het clubhuis van de schaatsvereniging meer mensen gekomen. En om 16.00 uur was het dan zo ver, Eva en Sander werden weliswaar met de auto gebracht, maar ze kwamen toch even gedag zeggen en een cheque in ontvangst nemen van de leerlingen van de Ichthusschool. Locatieleider Jouke Griffioen pinde gelijk het bij elkaar gebrachte bedrag bij een medewerker van het Rode Kruis. Daarna konden Sander en Eva lekker uitrusten in Boutique Hotel de Witte Dame in Abcoude. Om 3.00 uur ’s nachts begon vanuit Baambrugge hun wandeltocht weer op weg naar Utrecht.

     
KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE:

Drukbezochte eerste editie Wintertuin

!
Zondag 16 december was het echt “winters” in Abcoude, helaas bleef de sneeuw niet liggen, maar de gezelligheid  van de Wintertuin was er niet minder om. Met zang, dans, verhalen vertellen, muziek en lekkere warme drankjes en hapjes op verschillende locaties in het centrum was het al gauw druk. De lange stoet kinderen met een lampje in de lichtjesparade vanaf de Dorpskerk was een genot om naar te kijken. Bij de overdekte kerstmarkt kon men nog even wat gezelligs voor de feestdagen in huis halen. Het was een bijzonder geslaagd evenement waar alle betrokkenen met trots op kunnen terugkijken.
     
     
     
KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE: