November_2019
!

Koude dag, maar warm onthaal voor de Sint

!

Eindelijk was het zover, de kinderen hadden even moeten wachten tot de Sint en Pieten met de boot in Baambrugge zouden afmeren. Langs de kant liep de Abcouder Harmonie de boot tegemoet en speelde vrolijke Sinterklaasliedjes. Burgemeester Maarten Divendal heette de Sint welkom en wandelde samen met de kinderen naar het Dorpsplein. De burgemeester sprak de Sint toe en vertelde dat er een speciaal Welkomstlied was geschreven en ingestudeerd was op de scholen. De Harmonie speelde de melodie een keer voor waarna de kinderen de uitgedeelde tekst kon meezingen, waarna de Sint graag nog een lied wilde horen. Helaas was het paard Amerigo erg moe en daarom stond er een koets voor de Sint klaar. Na een korte rondrit arriveerde de Sint en zijn Pieten bij het Dorpshuis de Vijf Bogen Waar de Pieten van de dansschool Sundance, hun Pietendans vertoonde waarna de receptie in het Dorpshuis begon. Veel kinderen kwamen even een handje geven aan de Sint en zijn Pieten en gingen allemaal met wat lekkers naar huis.

 

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE BAAMBRUGGE:

‘s Middags arriveerde de boot met de Sint vooraf gegaan door een klein bootje met Pieten in Abcoude. Ook hier speelde op de kant de Harmonie vrolijke Sinterklaasliedjes en liepen de kinderen mee naar het Raadhuisplein dat in korte tijd snel helemaal vol stond. Vanaf het balkon van het oude gemeentehuis heette de burgemeester de Sint van harte welkom en ook hier werd het nieuwe welkomstlied gezongen. Na de balkonscene vertrok de Sint weer met de koets door het dorp vooraf gegaan door de Harmonie naar het Piet Mondriaan Gebouw voor de receptie. Ook hier danste de Pieten Sundance  voor de lange rij wachtende kinderen die graag de Sint even gedag wilden zeggen. Het was een warm welkom op deze koude dag die door de leden van de Stichting Intocht  Sint Nicolaas Abcoude-Baambrugge voor de 55ste keer werd georganiseerd.

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE ABCOUDE:

Koud, maar zonnige start

!
Abcoude – Zondag 18 november ging om 10.00 uur de tweede editie van De Ronde Venen Marathon van start. Volgens veel lopers met het beste weer voor deze loop. Koud, maar wel zonnig maar op sommige stukken ook een pittige tegenwind. Maar de lopers hebben genoten, van de route door de acht kernen tot het publiek langs de route. De marathon is geen standaard “asfaltloop” maar de route ging door prachtige landschappen zoals de Botshol en dan weer op verharde wegen. De start was letterlijk vanuit de tuin van “De Eendracht” in Abcoude en met een klein ommetje over ’t Markvelt gingen de lopers over de Hulkbrug op weg het dorp uit. Om 11.00 uur werd het startsein voor de 10 kilometer gegeven door burgemeester Divendal. Het was gezellig in het dorp en de toeschouwers bleven lekker staan om de lopers bij terugkomst in het dorp, voor de laatste meters naar de finish, ook weer in de tuin nog aan te moedigen. De organisatie heeft wederom een geslaagd evenement neergezet. De uitslagen zijn te bekijken op uitslagen.nl.

Eerste Monopoly Abcoude uitgereikt

!
Abcoude – Vrijdagavond 16 november was er een bijzondere avond in de Dorpskerk voor de ondernemers uit Abcoude en Baambrugge. De ondernemers vierden het 50 jarig bestaan van de Ondernemersvereniging Abcoude, Baambrugge is er later bijgevoegd.

De genodigden werden van harte welkom geheten door José Boesten die sinds enkele maanden de nieuwe voorzitter is. De Ovab gaat met de tijd mee en heeft een aantal vernieuwingen gerealiseerd, zoals een nieuwe website. Maar ook een divisie van jonge ondernemers tot 30 jaar is er gerealiseerd. In een snel veranderende tijd met uitdagingen van leegstand en online verkopen is samenwerken essentieel niet alleen binnen het dorp, maar ook binnen de gemeente, ondersteund oud-voorzitter Ernst Koot.  Bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes. Zo nam burgemeester Divendal namens de gemeente een cheque van € 2000,- mee voor de vereniging voor het verder ondersteunen en ontwikkelen van de samenwerking. Maar ook kwam Sander Koot met een cadeau voor juist weer de burgemeester en José Boesten. Het resultaat van een 3jarig durend project. Een heus Monopoly spel van Abcoude, met herkenbare locaties in Abcoude en Baambrugge. Een kort dansintermezzo werd verzorgd door de dansgroep van Sundance.

     

 KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE:

Abcouder Harmonie speelt sterren van de hemel

!
Abcoude - Zaterdagavond 10 november gaf de Abcouder Harmonie het jaarlijkse najaarsconcert voor donatuers en andere belangstellenden. Al vroeg werd het druk in de zaal van het Piet Mondriaangebouw. 

Het leerlingenorkest opende de avond, ondersteund met mensen vanuit het orkest. De leerlingen speelden 3 swingende stukken, voor het eerst onder leiding van dirigente Danieke Faber. Na deze opening was het de beurt aan het orkest, onder leiding van Elivera van Sloten. Er werden verschillende nummers passend binnen het thema “Het Universum” ten gehore gebracht, waaronder het stuk ‘Around the world in 80 days’ en het bekende nummer ‘September’. Na de pauze stond de slagwerkgroep onder leiding van Maarten Rongen klaar om het concert voort te zetten.  Zij gingen verschillende landen langs, waarbij zij in hun stukken verschillende ritmes, melodieën en technieken lieten horen en zien. De slagwerkgroep speelde letterlijk de sterren van de hemel en gaven het publiek een fantastische afsluiting van de avond.

     
KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE:

Overal weeskinderen in Abcoude

!
Vrijdagavond 2 november was het heel druk in het centrum van Abcoude. Veel kinderen verkleed als heksen,  spoken, monsters en andere griezels waren met hun ouders of opa’s en oma’s naar het podium bij het oude Raadhuis gekomen voor de start van een spannend Halloween verhaal.

Het verhaal gaat over een weeshuis wat eind Middeleeuwen aan het Raadhuislaan in Abcoude heeft gestaan onder de leiding van de gruwelijk strenge mevrouw Stolz, een groot gezin, een rechter en de mysterieuze dood van mevrouw Stolz

Op een herfstige avond hoorde de dorpsbewoners een schot en vonden ze Stolz dood in de gang van het weeshuis. Vermoord? Door wie dan?  Daarna gingen de kinderen in groepen door het dorp naar andere locaties voor de rest van het spannende verhaal. Stichting Muze van Abcoude van Linda van Nimwegen (Balletschool Abcoude) en Marjolein Macrander ( Theatherschool Abcoude) was verantwoordelijk voor de zakelijke en artistieke leiding van de productie.

Deze stichting realiseert verrassende culturele projecten en producties  binnen Abcoude en omgeving voor en door de dorpsbewoners. De kinderen hebben allemaal een super optreden neer gezet ondank dat het weer wat tegen zat. En in het griezelige Hugo de Vriespark werden de bezoekers soms heel letterlijk de stuipen op het lijf gejaagd.  Met de hulp van de Scouting , het Creatoonkoor olv Liesbeth Hengeveld,  De Eendracht, OV-AB, hulpmoeders en vaders, ijsclub Abcoude en Plus Koot en andere vrijwilligers kwam het verhaal echt tot leven.  Zeker zo’n 600 bezoekers zijn er naar het verhaal komen kijken, het bleef nog lang onrustig in Abcoude.

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE: